2015. június 1.

Subcomandante Marcos – Paco Ignacio Taibo Il: A fészkelődő holtak

Figyelj, mert csak egyszer mondom el. Na szóval: La Realidad-i Pepe Carvalhóval, aki Donmanolo Vásquez Montalbántól találkozni akart Maxal és ezt Suptól tudja, de ez így nem igaz, mert Elías Contreras Guadaljarába megy ahol a Zapatista Fuang Chut rájött, hogy Maria nem is a Belascoarának a Partido Revolucionario Institucionál Cerduna Alvaradó Chiapasi esete, sőt Pedro sántis Estrada sem hallott semmit, pedig Danna Mayo azt mondta, hogy a Wal-Mart bolt Teotichuacában egy nauyaca volt. Persze mindez nem számít, ha PRI Cárdenas a Martina PAN Madrazói kirendeltségnek a PRD Cuahtémoci San Cristobál pártját támogatja Donaldo Colosiso elleni chilangó szlengben.

 miva’? 

Na valahogy így érzem én is, miután elolvastam a könyvet. 


Update:

Végre helyére került ez a könyv nálam is. Köszönet érte E-nek aki nem volt rest rámtelefonálni, hogy megvilágosítson, miszerint ez a könyv egy krimi. Igen egy krimi, aminek a főszereplő nyomozója a spanyol nyelvterületeket  egyenértékű a Simenon féle világszinten ikonikussá vált nyomozó, Maigret-figurájával.  Mondjuk kevésbé vagyok jártas a mexikói krimiirodalmi  ikonokban, de miután E. meggyőzött(mondjuk úgy, egyéb saját vélemény híján elfogadtam az övét), hogy ez a könyv igen is jó,  bár az tény, hogy kevésbé érthető miért jutott egy magyar kiadónak az eszébe ebből hazai kiadást készíteni, szóval elfogadva E. verzióját a könyvről, továbbra is fennálló értetlenségem és lekövethetetlen cselekményolvasatomra vonatkozó önálló  cáfolatom híján közzétettem ezt a sorvezetőt későbbi olvasóknak, hátha tudnak vele mit kezdeni:)
A nevekről meg annyit, hogy a megjegyezhetőség érdekében gondolják őket spanyol focistáknak, hátha jobban nyomon tudják követni a későbbiekben is a felbukkanáskor a megegyező személyazonosságokat, mert mint kiderült nincs is annyira sok szereplője a könyvnek, csak az európai fülnek a megjegyezhetetlenségük okán minden oldalon újként hatottak.

Köszi a szép helyretevést E. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése