2014. október 22.

Jo Nesbo: A fiú

Nesbo miután ad acta tette Harry Hole-t, visszatért. Nem is akárhogy, illetve nehéz nála egy magasabb fokozatba kapcsolni az eddigi könyvei után, úgyhogy inkább azt mondom a megszokott színvonalon. És persze krimivel. Nem tudom ezekkel a karakterek van e sorozatos célja (már akivel ugye ezek után lehet) , de ha új krimisorozatba kezd, egy követője már biztos van. Persze ha másképp tervezte és a további könyvei egyszeri nyomozatok lesznek, hát az sem baj addig, amíg ilyen izgalmas, fordulatosak azok a szinglikrimik. 
A történet szerint egy baráti zsarutriumvirátus egyik tagja öngyilkos lesz, miután hírbe hozzák, hogy ő  a rendőrségen a vakond, aki súg a drogmaffiának. A családja sorsa ezután tragikus fordulatot vesz.  A felesége alkoholista, gyógyszerfüggő lesz, a fia heroinista börtöntöltelék. Egyik gyilkosságot vallja be a másik után.
Aztán valami nagyon megváltozik. Egy nap a rab megszökik a börtönből és sorra hullanak a múltbéli történet érintettjei… a nyomozást a halott zsaru egyik volt barátja a nyugdíj közelében járó Simon, a felettes parancs ellenére saját szakállára  folytatja egy frissen hozzá beosztott  gyakornok lánnyal.
Persze megvan a maga keresztje is az öreg zsarunak, mert a rajongásig szeretett felesége a teljes vakság határán van, amitől csak egy méregdrága szemműtét tudja megmenteni. Viszont erre nincs pénze.
A szálak nem mindig onnan indulnak vagy oda vezetnek, ahonnan és ahová látszanak jönni vagy éppen menni.  Drog, gyilkosság, szerelem,  bosszú…

Kérem a következőt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése