2014. szeptember 28.

Michael Hjorth - Hans Rosenfeldt: A tanítvány

(Sebastian Bergman 2.)

A svéd szerzőpáros második kötetében újra munkában a svéd királyi nyomozóhatóság. Minden jel arra mutat, hogy egy sorozatgyilkossal állnak szemben. De mit ad az ég, a lánya körül sertepertélő Sebastian Bergman kriminálpszichológus ismét belekeveredik a nyomozásba annak ellenére, hogy a csoport minden tagja ezt határozottan ellenzi. Nem örvend népszerűségnek, különösen a lánya utálja szívből. Persze a rokoni kapcsolatról senkinek sincs tudomása, kiváltképp a lánynak nincs, de éppen ezen igyekszik változtatni Bergmann, amikor rájön, hogy a gyilkosságok mintázata egyenesen felé mutat. Pontosabban azok felé a nők felé, akikkel szexuális kapcsolata volt az elmúlt időkben. Nincsenek kevesen, viszont értelemszerűen köztük van a lánya  anyja is. 
Nincs mese, részt kell vennie a nyomozásban és meg is találja az összefüggések közt a szálat, ami elvezeti egy korábban rács mögé juttatott sorozatgyilkoshoz. Igen ám, de Hinde éppen a büntetését tölti egy börtönben.  A módszer viszont ahogy a gyilkosságokat elkövetik kétséget kizáróan az ő gyilkolásainak a pontos másai. 
Mindeközben szembe kell néznie önmagával is, amitől némiképpen meghasonul, és az addigi mindenáron beférkőzés a lánya nyugis családi életébe az ellenkezőjére fordul. Minden eszközzel igyekszik megtartani a titkát.

Izgalmas krimi, ahol versenyt fut a nyomozó a pszichológus és az olvasó a gyilkossal, aki a gyerekkori traumáit egy sorozatgyilkos iránti tisztelgéssel próbálja ellensúlyozni.

(továbbá felhívnám a figyelmet a fordítóra, aki zsenge kora és rövid fordítói múltja ellenére nagy karrier előtt áll;)

4 megjegyzés:

  1. A fordító köszöni, azt is, hogy azóta egy újabb könyvet is elolvastál, amit ő követett el. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem lesz még:)

      Törlés
    2. Bizony, egy nemsokára kijön, egy másikon pedig már dolgozom ;)

      Törlés
    3. Ha egy üzlet beindul! Na hajrá lyányom;)

      Törlés