2014. március 4.

Sławomir Mrożek: Abszurd történetek

Párpercesekre hangolt halmozottan heherészős Mrozeksággyűjtemény , ami pontosan világvégtől világközepéig tart, szóval az úton. Mácsai hangon Örkényesen abszurdizálva. Az élet fontos kérdéseit magyarázza egyszerűen és lekifordítva. Többek közt választ kapunk arra, hogy Freud balkeze majdnem tönkretette a mondern pszichológia alapkövét, továbbá logikusan elmagyarázza, hogy a logika a legnagyobb logikátlanság . Hogy ebben nincs logika? Naugye;) 
Na meg azt is el lett magyarázva, , hogy ha az embernek nincs tevéje, azt könnyen észreveszi, mert nem lehet összekeverni a tyúkkal. Mert a tyúk kicsi meg púpja sincs. Bár a tehén az nagy, de ott meg kitapogatható, hogy nincs púpja. de ha nagyon kell egy teve, egyszerű a megoldás: tévet nöjdlük ygoh, kanbara yge knujrí. 
Vagy tudom már azt is, hogy nem lehet új életet kezdeni, mert a holnap, amikor el kell kezdeni, az nincs. Mert a holnap az mindig holnap lesz. A ma az olyan izé, ami mindig eltörli a holnapot. Őrület. 
Naszóval így okosodtam ki 51 Mrozekság által, miközben szembe mentem a széllel, ami kavargatta a magammal csomagolt emlékeket, a fák meg szaladtak kétoldalt hátrafelé és vitték vissza a gondolataimat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése