2014. március 16.

Jeff VanderMeer: Expedíció

 Ha nem tudnám, hogy lesz ez tovább is, most eléggé szomorú lennék, hogy fizettem ezért a könyvért. Mert oké, hogy titok meg ködösítés, na de valami kis pattintott fényt a nehezen induló  hallucinogén alagútba illene beereszteni, hogy a sok talány között az olvasó kapjon egy szikrát, amivel szintről szintre juthat. Mert mihez lehetett most hozzáférni? Egy rejtelmes helyen egy mégrejtelmesebb valami rejtélyeket rejteget a kutatók elől, akik maguk is egy nagy rejtélyek mind egymás, mind maguk előtt,de főleg az olvasó előtt, mert ahogy rejtelmesedik a rejtély egyre jobban rejtve marad az a rejtett valami, aminek a megfejtése miatt sokan rejtélyes módon a következő rejtélyfejtő csapat rejtett kutatási alanyaivá váltak, ha egyáltalán még alanyok, mert a rejtelem átfordul egy alanytalan alakba, ami túlmutat a látszatrejtélyen egy sejtett rejtelem irányába.  

Én szeretem ha a sci-fi túlmutat a lézergépzsíron meg a bolygóbolyongáson, de azért egy két szöget vagy legalább bemélyedést hagyhatnának a kattogó agykerekeknek, hogy továbblendüljön a forgás,mert a sokáig egyhelyben pörgés miatt lekopnak a fogaskerék tüskéi és akkor csak pörög pörög, amíg egyszer csak feladja a gépész és új terepet keres, ahol lehet előre haladni.

Végülis így is fel lehet csigázni az olvasót, hogy csak sűrű hallucinogén anyaggal csőre töltött ködgépet használ az író a bemelegítő körben.  Oké, elég rövidke könyv, az időmből nem nagy érvágás, ha …  
Na de akkor tessék majd virítani ám.


És akkor most várok.


update1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése