2013. november 15.

Scott Westerfeld: Leviatán

Átok és pókmarás. Micsoda jó kis könyv. Ajánlom kis és nagykamaszoknak, a szüleiknek és a nagyszüleiknek valamint a barátaiknak, rokonaiknak, és üzletfeleiknek.
Mert végre sikerült olyan könyvet írni, ami egy  egész családnak izgalmas, érdekes és szerethető korosztálytól függetlenül.
Jó a történet, szeretnivalók a szereplők, jó arányban van a szöveg és a kép, a képek klasszul alátámasztják a szöveget.  Van ritmusa, van lüktetése a szövegnek. Igényes,  szép  könyv egy titkokkal teli, biomanipulatív és gépesített szembenállókkal lakott steampunk világból. Remélem olvassák olyan pedagógusok, akik ifjúsági regényt vonnak be az oktatásba, mert ez teljesen alkalmas arra, hogy a mai olvasói igényeket kielégítse, megszerettesse a fiatalokkal az olvasást.
Sándor és Deryn a két ifjonc különböző helyről, helyzetből keveredik bele a történek sűrűjébe. Ami közös bennük az a személyükhöz kötődő titok, melyet mindketten féltve őriznek. És mindkettőjük mellet van egy segítő, akik a fiktív világ két ellentétes pólusának a főbb felnőtt mellékszereplői. Mivel ez egy trilógia bevezető része, így az is megadatik e  könyv olvasójának, hogy izgalommal várja a folytatásokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése